Kirsis Servi Action

Tervetuloa  aan!

     Kalenteri
Tammikuu 2019
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Tänään ei ole tapahtumia.

Kalenteri

     Sisään
Käyttäjätunnus

Salasana

Luo käyttäjätunnus.

     Linjalla
Porstuassa on nyt
103 kirjautumatta
0 kirjautuneena

Et ole kirjautunut!
Kirjaudu sisään, voit kirjoittaa ja viestiä.

     Toimijauutisia
· Kaikki toimijat
· Alku
· Astan luontoblogi
· Brelo
· Demarit
· Eläkeliitto
· Eläkkeensaajat
· EPV
· Erityiset
· Erätulet
· Gijomonkai
· Halkian MuFa
· Halkian NuoretKotkat
· Halkian Ty
· Heavy Team
· Itä-Uudenmaan Kylät
· Kajo
· Kalastusseura
· Kansalaisopisto
· Karjalaseura
· Keskusta
· Kirjasto
· Kirkkis
· Koti ja koulu
· Kotojärvi Golf
· Koulut
· Kunta
· Kuuma
· Lahankosken ymp yhd
· Lastu
· Laukkoskelaiset
· Laukkosken Ns
· Laukkosken Ty
· Light Iron
· Limonaatia
· Lions Club
· Martat
· MLL yhdistys
· MOPO
· Musiikkiopisto
· Mustijoki
· Muut
· Niinirannantie
· Nuorisoseurat
· Palttinavintti
· Part
· POKS
· PONU
· Porha
· Pornainen
· Pornainen seura
· Pornaisten Ns
· Porneesi
· Porstua
· PPNS
· Riikkari
· Seurakunta
· SILMU
· Solmu
· Sotaveteraanit
· SPR osasto
· Taimi
· Tiekunnat
· Toimintaryhmä
· Turha Toivo
· Useita
· Vaalit
· Vapaa-aikatoimi
· Vapaaehtoistiimi
· Vesiosuuskunnat
· Vilpas
· VPK
· Waltari
· Yrittäjät

     Valinnat
· Koti
· 10 uusinta
· Albumit 04-07
· Arkisto
· Bannerit
· Haku
· Kerro kaverille
· Keskustelu
· Kyselyt
· Linkit
· Lisää kirjoitus
· Oma Porstua/Poistu
· Palaute
· Sivut
· Tilastot
· Top 10
· Uutisryhmät
· Viestit
· Yhteisöt

 Kunta: Viihtyisin kotipiha 2005

KotikuntammeTuula Forsskåhlin omakotitalon piha on sijoittunut 1. sijalle Pornaisten ympäristötoimen järjestämässä Pornaisten viihtyisin kotipiha -kilpailussa kesällä 2005.
Tuula Forsskåhlin toteuttamien istutusten värit ja istutusalueiden muodot ovat tarkkaan harkittuja, joissa on käytetty laajoja massaistutuksia ja perennoja onnistuneesti myös maanpeittona.
Raimo Turusen toteuttamat piharakennelmat ovat kekseliäitä, silmää hivelevän kauniita ja luonnonmukaisia.

Lisää kuviaPornaisten viihtyisin kotipiha -kilpailu 2005

Tuomaristo:
Kirsi Vilonen, vihersuunnittelija
Ulla-Maija Upola, aluearkkitehti
Mari Pihlaja-Kuhna, ympäristönsuojelusihteeri
Marjatta Oksanen, projektisihteeri

Perustelut:

1. sija:

Tuula Forsskåhlin omakotitalon piha on sijoittunut 1. sijalle Pornaisten ympäristötoimen järjestämässä "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailussa kesällä 2005.

Tasapainoinen piha, jossa silmä lepää. Istutusten värit ja istutusalueiden muodot tarkkaan harkittuja, käytetty laajoja massaistutuksia, perennoja käytetty onnistuneesti myös maanpeittona. Hoidettu piha jatkuu hoidettuna metsänä, jota harventamalla on luotu näköyhteys uljaaseen kalliorinteeseen. Piharakennelmat kekseliäitä, silmää hivelevän kauniita ja luonnonmukaisia. Pihassa on käytetty kokonaisvaltaista otetta; pihan yksityiskohdat näyttävä valaistuskin on tarkkaan harkittua. Tämän pihan kohdalla tuomariston päätös oli täysin yksimielinen!

2. sija:

Eero ja Kaarina Helkkulan omistaman kesämökin piha on sijoittunut 2. sijalle Pornaisten ympäristötoimen järjestämässä "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailussa kesällä 2005.

Kodikas perinnepiha, jossa vanhojen rakennusten kunnostamisen lisäksi on paneuduttu myös puutarhan säilyttämiseen; "mummon mökin" historiaa kunnioittavassa rinnepihassa kukkivat ja kasvavat oman aikakautensa kasvit. Vanha pihasauna nököttää isojen koivujen katveessa, kivipaasista koottu istuinryhmä odottaa istujia niin ikään vanhojen suojaavien koivujen alla ja vanhaan maakellariin johtaa tallattu polku, joten sekin on vielä arvoisessaan käytössä. Aika pysähtyy tässä pihassa!

3. sija

Synnöve ja Carl-Gunnar Skogbergin kesähuvilan piha on sijoittunut 3. sijalle Pornaisten ympäristötoimen järjestämässä "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailussa kesällä 2005.

Hoidettu piha-alue alkaa jo tieltä ja paikoitusalueelta. Kivisestä, jyrkästä järvenrantatontista on tehty luonnonmukainen kesäparatiisi, jossa kesäkukat kukkivat rinnan luonnonkasvien kanssa. Luonnon omista taideteoksista ollaan kiinnostuneita ja niitä otetaan talteen; erikoiset kivet ja veden sileiksi kuluttamat puut on otettu osaksi pihakoristelua, myös kekseliäästi toteutettuja persoonallisia istutusastioita löytyy pihalta. Tämä piha pitää huolta omistajiensa fyysisestä kunnosta; pihan ainoita kulkuväyliä kun ovat jyrkät kiviraput ylös ja alas!

___

Erikoismaininta:

Marja-Liisa Miettisen omistama piha on saanut erikoismaininnan Pornaisten ympäristötoimen järjestämässä "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailussa kesällä 2005.

Aivan omassa sarjassaan painiva, kuvauksellinen piha. Tällä pihalla kasvit ja kukat eivät esitä pääosaa, vaan toimivat täydentäjinä pihalla esillä olevalle taiteelle. Terassilta ulos pihalle levittäytyvän kesäkeittiön kauniit käyttö- ja koriste-esineet sekä ulkorakennusten seinille kootut vanhat tarvekalut ja muut esineet hivelevät silmää. Taiteellinen teema jatkuu läpi koko pihan aina joen rantaan asti, jossa puuston suojaan kätkeytyy viihtyisä oleskelupaikka. Onneksi tämä piha kätkeytyy näkymättömiin, muuten se saattaisi kiinnittää ohi ajavien autoilijoiden huomion liian pitkäksi aikaa!

Kunniakirjat:

Anna-Liisa ja Anssi Kaikon omakotitalon piha on osallistunut ansiokkaasti Pornaisten ympäristötoimen järjestämään "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailuun kesällä 2005.

Piha on huolellisesti hoidettu ja selvästikin siellä viihdytään. Piha sijoittuu kauniisti rinteeseen; sieltä avautuvat upeat maalaismaisemat ja tontin rajalla virtaava soliseva puro pihan alareunassa olevine lampineen lisäävät osaltaan pihan tunnelmaa ja viihtyisyyttä. Hauskat "kaupunkilais" -ratkaisut joissakin yksityiskohdissa antavat persoonallista lisäväriä tälle kauniille pihalle.

Anja Jokisen omakotitalon piha on ansiokkaasti osallistunut Pornaisten ympäristötoimen järjestämään "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailuun kesällä 2005.

Vanhaan viihtyisään pihapiiriin astuessa valtava määrä erilaisia kukkia tervehtii tulijaa.
Kukat varastavat pääosan tässä pihassa, mutta myös isot vanhat puut ovat osaltaan luomassa rauhallista hämyistä tunnelmaa. Piha-allas on toteutettu kauniin eleettömästi.
Tätä kotoisen oloista vanhaa pihaa vaalitaan rakkaudella, kukille ehkäpä jutellaankin!

Helena Suurhaskon omakotitalon piha on ansiokkaasti osallistunut Pornaisten ympäristötoimen järjestämään "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailuun kesällä 2005.

Piha on upeasti sijoittunut loivaan rinteeseen; istutuksilla ja kiveyksillä on korostettu maastoeroja onnistuneesti, vesielementti antaa oman lisänsä pihan tunnelmaan. Etupihan puistomainen osa miellytti raatia erityisesti, se lisää viihtyisyyttä ja antaa rauhallisen vaikutelman. Kaikkien asukkaiden viihtyminen pihalla, perheen koiria myöten, on otettu hyvin huomioon. Lukuisat kukat ilahduttavat väriloistollaan vielä syyskesälläkin.

Heimo Nurmiston maatilan piha on ansiokkaasti osallistunut Pornaisten ympäristötoimen järjestämään "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailuun kesällä 2005.

Iso pihapiiri muodostaa perinteisen, tasapainoisen kokonaisuuden. Sisääntuloväylä pihasta talon ulko-ovelle on tehty kutsuvaksi. Viihtyisyyttä lisäävät vanhat omenapuut, joiden kauneusarvo on ymmärretty, vaikka niiden parhaimmat satokaudet lieneekin jo ohitettu. Maatilan rakennukset, aitta, sauna, pitkät puupinorivit ja peltomaisemat ympärillä tekevät tästä huolellisesti hoidetusta pihasta mieltä rauhoittavan ja viihtyisän kokonaisuuden!

Liisa ja Antti Pakkasen omistama piha on ansiokkaasti osallistunut Pornaisten ympäristötoimen järjestämään "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailuun kesällä 2005.

Useampaan tasoon rakennettu pihapiiri on loistava yhdistelmä vanhaa ja uutta pihapiiriä. Vanhemman pihaosuuden pihasauna, vanhat juhannusruusut ja avarat maisemat vievät ajatukset menneeseen maailmaan. Pihan uudempi osa sulautuu vanhaan osaan ja ympäröivään luontoon istutusten ja porrastusten ansiosta hyvin. Kivikkokasveja on hyödynnetty uuden osan ylimmässä porrastuksessa kauniisti. Rakkaudella vaalittu, työtunteja laskematta hoidettu piha, jossa pikkulinnutkin saavat ruokansa suoraan isännän kädestä!

Pirkko Vilenin omakotitalon piha on ansiokkaasti osallistunut Pornaisten ympäristötoimen järjestämään "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailuun kesällä 2005.

Viihtyisä, vanhojen rakennusten rajaama pihapiiri on pensaita ja kukkia tulvillaan; tälle pihalle voisi tuoda puutarhurioppilaat kasvitenttiin, niin paljon eri lajeja ja lajikkeita pihalla kasvaa! Pihan vahvuuksiin kuuluvat myös isot kotikoivut sekä laajat näköalat yli peltojen. Vanhoja rakennuksia on kunnostettu maltillisesti, pihasauna ja huvimaja kutsuvat joutilaaseen oleskeluun; toivottavasti ahkera emäntä malttaa toviksi pysähtyä nauttimaan työnsä tuloksista!

Linnea ja Raimo Peitsoman kotipiha on ansiokkaasti osallistunut Pornaisten ympäristötoimen järjestämään "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailuun kesällä 2005.

Hyvin hoidetun rinnepihan se "jokin juttu" löytyy pihan yläkulmasta: suuri salava kätkee alleen hämyisen, tunnelmallisen oleskelupaikan. Sateenvarjomaisesti levittäytyvän ison puun alle on rakennettu oleskelu- ja grillauspaikka, jossa ei tarvita kattoa eikä seiniä; pelkkä lattia riittää! Varmasti kesän suosituin ja viihtyisin paikka tässä kauniissa pihassa!

Mäntykankaan perheen mäntykankaalla sijaitseva rakenteilla oleva omakotitalon pihapiiri on ansiokkaasti osallistunut Pornaisten ympäristötoimen järjestämään "Pornaisten viihtyisin kotipiha" -kilpailuun kesällä 2005.

Pihasta on muodostumassa keidas, jossa yhdistyvät omakotiasuminen ja mökkeily. Asuinrakennuksen lähiympäristö on toteutumassa kiveyksin; pihapiirin ja vapaan luonnon raja hoidetaan hienovaraisesti puustoa säästäen ja puutavaraa kierrättäen. Hienoja omaperäisiä ideoita monimuotoisessa ympäristössä, missä lastenkin tarpeet on huomioitu esimerkillisesti. Hyvää kannattaa odottaa; tämä perhe tulee takuuvarmasti viihtymään pihassaan!

___

Albumissa on kuvia voittajapihasta ja julkistustilaisuudesta. Tavoitteena on esitellä myöhemmin myös muita kilpailuun osallistuneita kotipihoja.
 
     Linkkejä
· Enemmän aiheesta Kotikuntamme
· Uutiset postmaster


Luetuin kirjoitus uutisryhmästä Kotikuntamme:
Tervetuloa Linnunlaulun päiväkotiin


     Kirjoituksen arviointi
Keskiarvo: 4
Vastaukset: 4


Kiitos, että vaivaudut arvioimaan tämän kirjoituksen:

Loistava
Erittäin hyvä
Hyvä
Keskiverto
Huono


     Ominaisuudet

 Kevyempi versio tulostusta varten Kevyempi versio tulostusta varten


Läheisiä uutisryhmiä

KotikuntammeLuontoYmpäristö

Toteutus 2003-2018 POKS ry / Pertti Runolinna


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2002-2005 by me.

You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sivun generointi: 0.76 Sekunttia