TEAMTECH

Tervetuloa  aan!

     Kalenteri
Maaliskuu 2019
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Tänään ei ole tapahtumia.

Kalenteri

     Sisään
Käyttäjätunnus

Salasana

Luo käyttäjätunnus.

     Linjalla
Porstuassa on nyt
114 kirjautumatta
0 kirjautuneena

Et ole kirjautunut!
Kirjaudu sisään, voit kirjoittaa ja viestiä.

     Toimijauutisia
· Kaikki toimijat
· Alku
· Astan luontoblogi
· Brelo
· Demarit
· Eläkeliitto
· Eläkkeensaajat
· EPV
· Erityiset
· Erätulet
· Gijomonkai
· Halkian MuFa
· Halkian NuoretKotkat
· Halkian Ty
· Heavy Team
· Itä-Uudenmaan Kylät
· Kajo
· Kalastusseura
· Kansalaisopisto
· Karjalaseura
· Keskusta
· Kirjasto
· Kirkkis
· Koti ja koulu
· Kotojärvi Golf
· Koulut
· Kunta
· Kuuma
· Lahankosken ymp yhd
· Lastu
· Laukkoskelaiset
· Laukkosken Ns
· Laukkosken Ty
· Light Iron
· Limonaatia
· Lions Club
· Martat
· MLL yhdistys
· MOPO
· Musiikkiopisto
· Mustijoki
· Muut
· Niinirannantie
· Nuorisoseurat
· Palttinavintti
· Part
· POKS
· PONU
· Porha
· Pornainen
· Pornainen seura
· Pornaisten Ns
· Porneesi
· Porstua
· PPNS
· Riikkari
· Seurakunta
· SILMU
· Solmu
· Sotaveteraanit
· SPR osasto
· Taimi
· Tiekunnat
· Toimintaryhmä
· Turha Toivo
· Useita
· Vaalit
· Vapaa-aikatoimi
· Vapaaehtoistiimi
· Vesiosuuskunnat
· Vilpas
· VPK
· Waltari
· Yrittäjät

     Valinnat
· Koti
· 10 uusinta
· Albumit 04-07
· Arkisto
· Bannerit
· Haku
· Kerro kaverille
· Keskustelu
· Kyselyt
· Linkit
· Lisää kirjoitus
· Oma Porstua/Poistu
· Palaute
· Sivut
· Tilastot
· Top 10
· Uutisryhmät
· Viestit
· Yhteisöt

 Eläkeliitto: Eläkeliitto Pornaisten yhdistys Latvia ja Liettua

RetketLatvian ja Liettuan kiertomatka 14-19.5.18

Lue lisää!


ELÄKELIITON PORNAISTEN YHDISTYKSEN KEVÄTMATKA(JÄSENMATKA): LIETTUAN JA LATVIAN KIERROS   

Baltiassa on paljon nähtävää: Liettuassa viehättävä pääkaupunki Vilna, vanha yliopistokaupunki Kaunas, historiallinen Trakain linna, koskettava Ristimäki, merenrantakaupunki Klaipeda ja hämmästyttävä Kuurin kynnäs… ja Latviassa tietysti pääkaupunki, jugendin aarreaitta Riika!  

 Matkan ajankohta ja hinta: 14.-19.5.2018 (ma-la), 495,-/hlö  

Hintaan sisältyy: * bussikuljetus Pornaisista Katajanokalle edestakaisin * laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla * matkaohjelman mukaiset kuljetukset virolaisella tilausajobussilla * majoitus kahden hengen standard/economy-luokan huoneessa (2 yötä Riika, 2 yö Klaipeda-economy-luokan huoneet, 1 yö Vilna) * puolihoito: hotelliaamiaiset, 1 illallinen, 4 lounasta ja 1 keittolounas * matkaohjelman mukainen retkiohjelma * suomenkielisen oppaan palvelut Tallinnasta Tallinnaan 

 Lisämaksusta: 
 Lisämaksu yhden hengen huoneesta 150,-.    Buffetbrunssi menomatkalla 18,-/hlö sis. myös hanaviinit ja –oluet  
 Buffetillallinen paluumatkalla 26,-/hlö sis. myös hanaviinit ja –oluet  
 Lisämaksulliset palvelut varattava ilmoittautumisen yhteydessä!      

 Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):   

Maanantai 14.5. Pornaisista ja Helsingistä Tallinnan kautta Riikaan Bussimatka Pornaisista Helsinkiin (bussi ei ole laivalla mukana). Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS:llä klo 10.30-13.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Tallinnan satamasta lähtö bussilla kohti Latviaa ja Riikaa, jonne matkaa noin 300 km. Matkalla omakustanteinen kahvitauko. Majoittuminen illalla Riiassa Rixwell Domus-hotelliin  ja illallinen.  

Tiistai 15.5.Riika-Liepaja-Klaipeda Aamiainen. Kaupunkikierros Riiassa: nähdään tärkeimpiä nähtävyyksiä ja kaunis vanha kaupunki, johon tutustutaan kävellen. Vaikka Riian kautta kulkivat jo viikingit aikoinaan matkalla Ukrainan Dnepr-joelle, on varsinainen Riian kaupunki syntynyt vasta vuonna 1201. Hansaliiton kukoistuksen muistona ovat säilyneet keskiaikaiset hansakauppiaiden asuintalot ja varastorakennukset, kuten Kolme Veljestä, kiltatalot ja kirkot. Kaupungin symboleita ovat Pietarinkirkko ja Tuomiokirkko, ja muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. upeat jugend-rakennukset, mahtavat, uudelleenrakennetut Mustapäiden veljeskunnan talo ja Raatihuone. Riiasta jatketaan ensin Liepajaan, jossa suomalaisia jääkäreitä koulutettiin 1917. Käydään Pyhän kolminaisuuden kirkossa, jossa suomalaiset jääkärit vannoivat sotilasvalan ennen paluutaan Suomeen. Täältä jatketaan Liettuan puolella Klaipedaan, jossa yövytään Amberton Klaipeda-hotellissa ****. Lounas päivän aikana.  Päivän ajomatka noin 315 km. 

 Keskiviikko 16.5. Klaipeda ja Kuurin kynnäs Aamiainen. Klaipedassa, joka aiemmin tunnettiin Memelinä, on maan pääsatama. Kaupunki on myös vanha hansakaupunki. Kiertoajelun aikana kävellään raatihuoneen torilla, ihaillaan varakkaiden hansakauppiaiden taloja ja vanhoja, saksalaisia käsityöläisrakennuksia. Klaipedasta siirrytään lautalla luonnonkauniille Kuurin kynnäkselle. Ensiksi pysähdytään ihailemaan Juodkranten Noitamäellä 60 puuveistosta ja lounaan jälkeen tutustutaan Nidassa saksalaisen kirjailijan Thomas Mannin mielenkiintoiseen kotimuseoon ja ihaillaan vaikuttavia hiekkadyynejä, jotka saattavat olla lähes 70 metrin korkuisia. Illaksi palataan Klaipedaan Amberton Klaipeda-hotelliin. Ajomatkat lyhyitä.  

Torstai 17.5. Klaipeda- Kaunas-Trakain linna-Vilna Aamiainen, ja lähtö kulttuuri- ja yliopistokaupunki Kaunasiin.  Se sijaitsee Nemunas ja Neris -jokien yhtymäkohdassa. Tärkein nähtävyys on  vanha kaupunki, joka on mielenkiintoinen yhdistelmä eri aikakausien taiteita ja arkkitehtuuria. Kaupunkikierroksella nähdään mm. Raatihuonetta ympäröivät goottilaistyyliset talot, 1400-luvulta peräisin oleva katedraali ja kaupungintalo, jota kutsutaan valkoiseksi joutseneksi. Edelleen Trakaihin, joka myös on vanha Liettuan pääkaupunki  1300-luvulla Galve-järven saarelle rakennettu Trakain linna on kaupungin kuuluisin nähtävyys. Se on toiminut  suur-ruhtinaiden asuinpaikkana. Linna on entisöity alkuperäiseen asuunsa, ja nykyään siellä pidetään näyttelyitä ja konsertteja. Trakaista jatketaan Liettuan nykyiseen pääkaupunkiin Vilnaan. Vilnan vanhaan kaupunkiin tutustutaan kävellen, koska vanhaan kaupunkiin ei pääse bussilla. Suurruhtinas Gediminas perusti Vilnan vuonna 1323 Neris-joen laaksoon. Käydään Gediminaksen aukiolla, nähdään goottilainen Pyhän Annan kirkko ja Pietari-Paavalin barokkikirkko, jossa on yli 2000 stucco-veistosta. Tutustutaan myös mielenkiintoiseen Yliopistokortteliin. Sen rakennukset edustavat useita eri rakennustyylejä: barokkia, goottilaista ja klassismia. Auringonnousun portin kappelissa nähdään ihmeitä tekevä Madonna. Lounas päivän aikana.   Majoittuminen Panorama-hotelliin. Päivän ajomatka noin 300 km. 

 Perjantai 18.5. Vilna-Siauliain Ristimäki-Riika   Aamiainen. Lähtö Vilnasta  noin 160 km Siauliaihin, jossa pysähdys kuuluisalla Ristimäellä. Ainutlaatuinen Ristikukkula on liettualaisille pyhä, sillä siitä tuli vainovuosina liettualaisten ”lohtupaikka”. Lukemattomat  ristit muistuttavat vaikeista ajoista. Alueella on laskettu olevan yli 14 000 isoa ja 40 000 pienempää ristiä. Täältä jatketaan vielä Riikaan, jonne matkaa noin 130 km. Majoittuminen Riiassa illalla Rixwell Elefant –hotelliin.  Lounas päivän aikana.   Lauantai 19.5. Riiasta Pärnun kautta Suomeen Aamiainen. Aikaa vierailla vaikkapa Riian torilla. Paluumatka kylpyläkaupunki Pärnun kautta Tallinnaan. Pärnussa lyhyt kiertoajelu ja keittolounas. Saapuminen Tallinnaan, josta Viking XPRS lähtee klo 17.00, Helsinkiin Katajanokan terminaaliin saavutaan klo 19.30. Päivän ajomatka noin 300 km. Helsingistä bussikuljetus Pornaisiin. 

 Hotellit:  Rixwell Domus *** 14.5. 1 yö  Amberton Klaipeda**** 15.5. ja 16.5. 2 yötä  Hotelli Panorama*** 17.5. 1 yö  Rixwell Elefant Hotel**** 18.5. 1 yö 

  Matkustusdokumentit:  Suomen kansalaisella on oltava matkalla mukana koko matkan ajan voimassa  oleva passi tai EU-henkilökortti.  

 Vastuullinen  matkanjärjestäjä:  Suomen Matka-Agentit Oy. Matkalla noudatetaan Yleisiä Valmismatkaehtoja sekä Suomen Matka-Agentit Oy:n erityisehtoja. 

   Vakuutus:  Suosittelemme kaikille matkan aikana voimassaolevaa matkavakuutusta  jo matkavarausta  tehtäessä peruutuskulujen sekä henkilö- ja matkatavaravahinkojen varalle.  

 Sitovat ilmoittautumiset 14.3. mennessä:  Hannele Lehtomäki, puh. 040 705 2206, lehtomaki.hannele@gmail.com 
  PAIKKOJA RAJOITETUSTI!   TERVETULOA  MUKAAN!  
 
     Linkkejä
· Enemmän aiheesta Retket
· Uutiset postmaster


Luetuin kirjoitus uutisryhmästä Retket:
Laukkosken luontopolulle


     Kirjoituksen arviointi
Keskiarvo: 0
Vastaukset: 0

Kiitos, että vaivaudut arvioimaan tämän kirjoituksen:

Loistava
Erittäin hyvä
Hyvä
Keskiverto
Huono


     Ominaisuudet

 Kevyempi versio tulostusta varten Kevyempi versio tulostusta varten


Läheisiä uutisryhmiä

Retket

Toteutus 2003-2019 POKS ry / Pertti Runolinna


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2002-2005 by me.

You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sivun generointi: 1.09 Sekunttia