SeeTake House Oy

Tervetuloa  aan!

     Kalenteri
Tammikuu 2019
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Tänään ei ole tapahtumia.

Kalenteri

     Sisään
Käyttäjätunnus

Salasana

Luo käyttäjätunnus.

     Linjalla
Porstuassa on nyt
125 kirjautumatta
0 kirjautuneena

Et ole kirjautunut!
Kirjaudu sisään, voit kirjoittaa ja viestiä.

     Toimijauutisia
· Kaikki toimijat
· Alku
· Astan luontoblogi
· Brelo
· Demarit
· Eläkeliitto
· Eläkkeensaajat
· EPV
· Erityiset
· Erätulet
· Gijomonkai
· Halkian MuFa
· Halkian NuoretKotkat
· Halkian Ty
· Heavy Team
· Itä-Uudenmaan Kylät
· Kajo
· Kalastusseura
· Kansalaisopisto
· Karjalaseura
· Keskusta
· Kirjasto
· Kirkkis
· Koti ja koulu
· Kotojärvi Golf
· Koulut
· Kunta
· Kuuma
· Lahankosken ymp yhd
· Lastu
· Laukkoskelaiset
· Laukkosken Ns
· Laukkosken Ty
· Light Iron
· Limonaatia
· Lions Club
· Martat
· MLL yhdistys
· MOPO
· Musiikkiopisto
· Mustijoki
· Muut
· Niinirannantie
· Nuorisoseurat
· Palttinavintti
· Part
· POKS
· PONU
· Porha
· Pornainen
· Pornainen seura
· Pornaisten Ns
· Porneesi
· Porstua
· PPNS
· Riikkari
· Seurakunta
· SILMU
· Solmu
· Sotaveteraanit
· SPR osasto
· Taimi
· Tiekunnat
· Toimintaryhmä
· Turha Toivo
· Useita
· Vaalit
· Vapaa-aikatoimi
· Vapaaehtoistiimi
· Vesiosuuskunnat
· Vilpas
· VPK
· Waltari
· Yrittäjät

     Valinnat
· Koti
· 10 uusinta
· Albumit 04-07
· Arkisto
· Bannerit
· Haku
· Kerro kaverille
· Keskustelu
· Kyselyt
· Linkit
· Lisää kirjoitus
· Oma Porstua/Poistu
· Palaute
· Sivut
· Tilastot
· Top 10
· Uutisryhmät
· Viestit
· Yhteisöt

 Kunta: Etelän kouluhanke etenee

HankkeetEtelän koulu 25.11.2008

Lisää kuvia

Etelän (Laukkoski ja Jokimäki) kouluhankkeen edistyminen oli esillä tiistaina kunnantalolla. Vuorossa oli saneeraus-/laajennus- ja uudisrakennusvaihtoehtojen piirustusten esittely. Rakennusurakan hinnaksi tulee vaihtoehdosta riippumatta noin 4,5 miljoonaa euroa. Esittelyn osanottajia kiinnosti lähinnä 1-kerroksinen uudisrakennusvaihtoehto. Kaikissa vaihtoehdoissa tulevat lisäksi ympäristö-, piha- ja liikuntapaikkarakentamisen kustannukset.

Etelän koulun rakentaminen päättää Pornaisten pitkäntähtäimen koulutilauudistusohjelman. Aikaisemmin on toteutettu Kirveskosken ja Parkkojan koulujen sekä Pornaisten yläkoulun saneeraukset, laajentamiset ja rakentamiset. Nyt on Jokimäen ja Laukkosken vuoro. Kunnanvaltuuston kokouksessa 11.12.2008 on tarkoitus päättää rakentamisesta avustushaun käynnistämiseksi. Etelän koulun rakentaminen on Pornaisten YKKÖSHANKE.

Uutta koulua tarvitaan! Etelän kylillä on nyt käytössä Laukkosken (lk. E, 1-2) ja Jokimäen (lk. 3-6) koulut, joiden yhteinen oppilasmäärä on 140 eikä enempää mahdu. Kotojärven itärannalla sijaitsevasta Laukkosken vanhasta puukoulusta joudutaan heikkokuntoisena luopumaan. Kylien, golfin ympäristön ja Hyötinmäen kasvuennusteet tuovat alueelle lähivuosina noin 100 uutta koululaista.

Suunnitelmiin sisältyy ajanmukainen liikuntasali. 300 m2 vai 500 m2? Molemmilla vaihtoehdolla on perustelunsa ja puoltajansa. 300 m2 saattaa riittää alakouluikäisille. Sali on kuitenkin kouluajan ulkopuolella myös lähiliikuntasali varttuneemmille kyläläisille, jolloin 500 m2 on parempi vaihtoehto. Sama valinta jouduttiin tekemään aikanaan Parkkojalla. Hintaero on noin 470.000 euroa.

Suunnittelussa on merkittäviä yksityiskohtia. Mm käytävät toimivat ryhmä- ym opetustiloina. Ne on mitoitettu turvasuunnittelun tarpeiden mukaisesti.

Etelän kouluhanke on edennyt talousnäkymien varjossa kohtuullisesti. Kunnanhallitus asetti koulusuunnittelutoimikunnan, joka on saanut tukea alueen toimijoilta. Kunta hankki Jokimäestä, Anttilantien toiselta puolelta koulun ja ulkoalueiden rakentamiseen soveltuvan maa-alueen. Talousarviossa ja toimintasuunnitelmissa on osoitettu tarvittavat määrärahat. Arkkitehtitoimisto H&M:ltä on tilattu suunnitelmat rakentamisvaihtoehtojen selvittämiseksi.

Talousnäkymissä on hyvää ja huonoa. Hyvää on, että urakkakilpailu saattaa näkyvissä olevilla lamamarkkinoilla johtaa edulliseen rakentamiseen, ehkä jopa alle 4 miljoonan euron. Huonoa on, että kunnan velkamäärä on aiempien investointien kuormittamana todella suuri. Maksusuunnitelmat venyvät, kun kunnan talous ei kasva. Lamanäkymät ja valitukset ovat tukahduttaneet kunnan alueella tonttikaupan ja asuntorakentamisen. Rahoituslähteinä on puhuttu myös koulurakennuksen rakentamisen ja omistamisen ulkoistamisesta ja koulun liisaamisesta tai vanhojen koulujen tonttien myymisestä. Valtionavut olisivat todella tärkeitä. Kaikki suhdetoiminta ja lobbaaminen on sallittu niiden saamiseksi.

Jokimäen vanhan koulun saneeraus- ja laajentamisvaihtoehto on saanut keskusteluissa paljon kannatusta. Hinta- ja vahvuusvertailuissa tämä vaihtoehto kuitenkin häviää uudisrakentamiselle.

Tonttien myymisestä on ristiriitaisia tunteita. Laukkosken koulun kahden hehtaarin järvenrantatontti voi olla myytäessä parinkin miljoonan arvoinen. Tontilla on kuitenkin myös merkittävää käyttöarvoa kylätoimijoille ja kyläläisille. Jokimäen koulun tontilla voi olla vähäisempi myyntiarvo ja koulurakennuksella alhainen saneerausarvo nykyaikaiseksi kouluksi. Rakennuksella voi olla kuitenkin merkittävää käyttöarvoa vähäisellä saneerauksessa päiväkodiksi, kun alueen uudet kodit tuottavat jälkikasvua. Myös monet harrastusmuotojen välineet kuten kangaspuut, lennokit, tietokoneet jne. tarvitsevat tiloja.

Tervetuloa meidän kouluun! 
     Linkkejä
· Enemmän aiheesta Hankkeet
· Uutiset postmaster


Luetuin kirjoitus uutisryhmästä Hankkeet:
K-Market avattiin


     Kirjoituksen arviointi
Keskiarvo: 0
Vastaukset: 0

Kiitos, että vaivaudut arvioimaan tämän kirjoituksen:

Loistava
Erittäin hyvä
Hyvä
Keskiverto
Huono


     Ominaisuudet

 Kevyempi versio tulostusta varten Kevyempi versio tulostusta varten


Läheisiä uutisryhmiä

HankkeetKoulumme

Toteutus 2003-2018 POKS ry / Pertti Runolinna


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2002-2005 by me.

You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sivun generointi: 0.57 Sekunttia