Kirsis Servi Action

Tervetuloa  aan!

     Kalenteri
Tammikuu 2019
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Tänään ei ole tapahtumia.

Kalenteri

     Sisään
Käyttäjätunnus

Salasana

Luo käyttäjätunnus.

     Linjalla
Porstuassa on nyt
114 kirjautumatta
0 kirjautuneena

Et ole kirjautunut!
Kirjaudu sisään, voit kirjoittaa ja viestiä.

     Toimijauutisia
· Kaikki toimijat
· Alku
· Astan luontoblogi
· Brelo
· Demarit
· Eläkeliitto
· Eläkkeensaajat
· EPV
· Erityiset
· Erätulet
· Gijomonkai
· Halkian MuFa
· Halkian NuoretKotkat
· Halkian Ty
· Heavy Team
· Itä-Uudenmaan Kylät
· Kajo
· Kalastusseura
· Kansalaisopisto
· Karjalaseura
· Keskusta
· Kirjasto
· Kirkkis
· Koti ja koulu
· Kotojärvi Golf
· Koulut
· Kunta
· Kuuma
· Lahankosken ymp yhd
· Lastu
· Laukkoskelaiset
· Laukkosken Ns
· Laukkosken Ty
· Light Iron
· Limonaatia
· Lions Club
· Martat
· MLL yhdistys
· MOPO
· Musiikkiopisto
· Mustijoki
· Muut
· Niinirannantie
· Nuorisoseurat
· Palttinavintti
· Part
· POKS
· PONU
· Porha
· Pornainen
· Pornainen seura
· Pornaisten Ns
· Porneesi
· Porstua
· PPNS
· Riikkari
· Seurakunta
· SILMU
· Solmu
· Sotaveteraanit
· SPR osasto
· Taimi
· Tiekunnat
· Toimintaryhmä
· Turha Toivo
· Useita
· Vaalit
· Vapaa-aikatoimi
· Vapaaehtoistiimi
· Vesiosuuskunnat
· Vilpas
· VPK
· Waltari
· Yrittäjät

     Valinnat
· Koti
· 10 uusinta
· Albumit 04-07
· Arkisto
· Bannerit
· Haku
· Kerro kaverille
· Keskustelu
· Kyselyt
· Linkit
· Lisää kirjoitus
· Oma Porstua/Poistu
· Palaute
· Sivut
· Tilastot
· Top 10
· Uutisryhmät
· Viestit
· Yhteisöt

 Kunta: Kunnanvaltuuston kokouksesta 25.2.2008

Kunnan hallintoHammashuollon järjestämisen menettelyistä sanailua, poistot yläkanttiin, valtuustoaloite varhaiskasvatuksen sijoittamisesta kasvatuksen yhteyteen.

Merkittiin tiedoksi kunnanhallituksen hyväksymä perusturvalautakunnan päätös, että kilpailutus hammashuollon ulkoistamiseksi valmistellaan.
Perusturvalautakunta ja kunnanhallitus ovat valtuutettu Risto Kuisman mielestä ottaneet valtuustonohjausroolin hammashuollon järjestämisessä. Menettelyihin ei ole haettu kunnanvaltuuston näkemystä, varsinkin kun vaihtoehdoissa joudutaan käsittelemään lääkärinvirkojen kohtaloa. Virkojen asettamisesta ja päättämisestä voi päättää vain kunnanvaltuusto.

Poistosuunnitelman mukaisia poistoaikoja päätettiin kunnanhallituksen esityksen mukaisesti lyhentää rakennuksien ja rakennelmien osalta 40 vuodesta 30 vuoteen, mikä merkitsee vuosittaisen poistosumman nousemista 200 000 eurolla. Päätös lopetti tarkastuslautakunnassa, hallituksessa ja valtuustossa hiertäneen poistokeskustelun asettaen poistot kuitenkin selkeästi yläkanttiin. Valtuutettu Markku Hyttinen huolehtikin, että nyt kiinteistöistä ei pidetä enää huolta kuin 30 vuoden kestoa varten. Ehkei sentään näin, mutta tulevissa tilinpäätöksissä pitää muistaa, että poistot voisivat laillisesti olla alemmatkin.

Perusturvan siirtyminen Pornainen-Mäntsälä yhteistoiminta-alueelle on nostanut koulujemme piirissä huolta siitä, että perusturvan yhteydessä Pornaisissa ollut varhaiskasvatus etääntyy yleisestä kasvatustyöstä. Valtuutettu Janne-Pekka Nurmen sekä useiden sos.dem. ja kokoomusvaltuutettujen allekirjoittama valtuustoaloite painottaa varhaiskasvatuksen siirtämisen tärkeyttä sivistys-/opetustoimen alaisuuteen.

===

VALTUUSTOALOITE

25.2.2008

VARHAISKASVATUKSEN HALLIN NOLLIN EN SIJOITTUMINEN PORNAISISSA

Pornaisten kunnanhallituksen neljässä viime kokouksessa (17.12.2007, 14.1.2008, 4.2. ja 18.2.), on tuotu esille ehdotus selvittää päivähoidon hallinnon siirtäminen sivistys-/opetustoimen alaisuuteen. Asian selvittäminen ei ole kuitenkaan edennyt toivotulla tavalla.

Kuntien on ollut mahdollisuus sijoittaa varhaiskasvatuksen hallinto jo kymmenisen vuotta joko sosiaalitoimen — tai opetustoimen hallintoon. Tällä hetkellä päivähoito on opetustoimen hallinnoitavana 50 kunnassa ja useilla paikkakunnilla siirto opetustoimeen on vireillä. Lähikunnista muun muassa Keravalla päivähoito on ollut opetustoimen hallinnossa jo1990-luvun alusta alkaen. Tuusulassa ja Nurmijärvellä on päätökset päivähoidon siirtämisestä opetustoimen hallintoon jo tehty ja Askolassa asiaa selvitetään, tavoitteena päivähoidon siirtäminen opetustoimen hallintoon vuoden 2009 alusta.

Varhaiskasvatuksen sijoittumista opetustoimen hallintoon tukevat monet niin kasvatukselliset, pedagogiset kuin muutkin toiminnalliset perusteet. Hyödyn saajana kaikissa perusteluissa on nimenomaan lapsi. Varhaiskasvatus yhdessä perusopetuksen kanssa muodostavat eheän kokonaisuuden lapsen kehityksessä. Niiden sijoittuminen samaan hallintoon helpottavat yhteistyötä kokonaisvaltaisen ja pitkäkestoisen kasvatuksen toteuttamiseksi, nivelvaiheen (päivähoito­esiopetus) yhteistyö helpottuu ja yhteisistä toimintatavoista sopiminen tulee mahdolliseksi.

Istuvan hallituksen hallitusohjelmaan on kirjattu tarve selvittää varhaiskasvatuksen asema hallinnollisesti. Opetusministeri San Sarkomaa esittää, että päivähoito siirrettäisiin opetustoimen hallinnoitavaksi. Onkin hyvin todennäköistä, että päivähoito siirtyy valtionhallinnossa opetustoimen organisaatioon. Siirrolla on tietenkin suora vaikutus myös kuntatason hallinnointiin.

Valtuustoseminaarissa (helmikuu 2007) Pornaisten luottamusmiesjohto oli yksimielinen Pornaisten kunnan säilyttämisestä itsenäisenä. Päivähoidon osuus perusturvan menoista on noin 25%. Varhaiskasvatuksen siirtämisellä sivistystoimen hallintoon Pornaisten kunnalle jää itsenäinen päätäntävalta noin 58% kunnan vuotuisista menoista. PARAS -hanke ei edellytä yhteistoiminta-aluetta varhaiskasvatuksessa, eikä Pornaisten kunta valtiolle antamassaan selvityksessä lupautunut/sitoutunut yhteistoiminta-alueen muodostamiseen varhaiskasvatuksen saralla. Pornaisten kunta neuvottelee lokakuussa 2007 tehdyn valtuuston päätöksen mukaisesti perusturvan yhteistyöstä Mäntsälän kanssa. Koska neuvottelut ovat jo hyvässä vauhdissa, on Pornaisten kunnan tehtävä mahdollisimman nopeasti päätös päivähoidon hallinnon sijoittumisesta, jotta neuvottelut Mäntsälän suuntaan eivät hankaloituisi. Päätös päivähoidon hallinnollisesta sijoittumisesta Pornaisissa on Pornaisten kunnan päätettävissä.

Me allekirjoittaneet esitämme yllä mainittuihin perusteisiin nojaten, että päivähoidon siirtäminen sivistystoimen hallintoon selvitetään pikaisesti ja myös mahdollinen päätös tehdään pikimmiten.

Pornaisissa 25.2.2008 
     Linkkejä
· Enemmän aiheesta Kunnan hallinto
· Uutiset postmaster


Luetuin kirjoitus uutisryhmästä Kunnan hallinto:
Hannu Haukkasalo Pornaisten kunnanjohtajaksi


     Kirjoituksen arviointi
Keskiarvo: 5
Vastaukset: 1


Kiitos, että vaivaudut arvioimaan tämän kirjoituksen:

Loistava
Erittäin hyvä
Hyvä
Keskiverto
Huono


     Ominaisuudet

 Kevyempi versio tulostusta varten Kevyempi versio tulostusta varten


Läheisiä uutisryhmiä

Kunnan hallinto

Toteutus 2003-2018 POKS ry / Pertti Runolinna


All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2002-2005 by me.

You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sivun generointi: 0.72 Sekunttia